De Belgische Voetbalbond schonk in 2009 zijn historisch archief - bijna 400 meter - aan het Rijksarchief. Voordat de inventarisatie rond is en het archief toegankelijk wordt voor elke voetballiefhebber en historicus biedt de tentoonstelling GOAAAL! al een voorsmaakje.

Het archief van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevat onder meer clubdossiers en juridische dossiers, maar ook duizenden foto's, honderden affiches en het door de KBVB zelf uitgegeven tijdschrift Sportleven. De tentoonstelling GOAAAL! brengt een kleurrijke impressie van dit schitterend voetbalarchief. Voetbal draait om emotie en passie, om spel en sfeer, om samenhorigheid en vijandschap, om symboliek en ideologie, om geld en macht. Het zijn de maatschappelijke aspecten van voetbal die we aan de hand van vier centrale thema's op een rijtje plaatsen. Sport dus als spiegel van de maatschappij, rijk geïllustreerd.

Sleuteldocumenten uit de geschiedenis van de KBVB wisselen af met fotomontages en tekstpanelen. De bezoeker kan z'n voetbalkennis testen met enkele quizjes. Ter illustratie van de rijke clubgeschiedenis van het Belgisch voetbal worden ook heel wat objecten uit privécollecties getoond.

De volgende beeldenreeksen lichten een tipje van de sluier.